M.E.S. program

Miért hoztam létre?

A mai oktatási rendszerben a fő hangsúly a tárgyi tudás megszerzésén van. Ez természetesen elengedhetetlen a felnőtté válás folyamatában, hiszen egy biztos alapot ad a diákoknak.

Coachként a következő kérdések fogalmazódtak meg bennem:

De mi a helyzet a mentális felkészítéssel?
Hogyan tud segíteni az iskola az érzelmek világában?
Kinek a feladata segíteni a diákokat önmaguk, a környezetük, a szubkultúrájuk megismertetésében, értelmezésében és megértésében?

Jogos elvárás-e, hogy ezt a feladatot a Tanárok végezzék vagy a Szülők, akik maguk is nehezen értik meg egy Kamasz lelkét?
Mennyire lesz elfogadó és befogadó egy diák a Tanárával szemben, vagy a Kamasz a Szüleivel szemben, ha mind a két szereplőben a “meg kell felelnem nekik” szituációt látja?

Ezek a kérdések, valamint az a tény, hogy a Mentális felkészítésre nagyon nagy igény mutatkozik mind a Tanárok, mind a Szülők részéről segített benne hogy létrehozzam a M.E.S programot.

Hatalmas büszkeséggel tölt el, hogy 2021-ben a Bessenyei György Gimnáziumban ez a program elindult, közel száz diák és a tanárjaik vesznek részt benne heti rendszerességgel. Külön köszönet illeti az iskola alapítóit, akik lehetőséget láttak és adtak ennek a programnak.

Miből áll a M.E.S program?

Interaktív előadás sorozat, ahol a következő témákról beszélgetünk:

A coaching bemutatása, miben tud segíteni a coaching, önismeret, önbecsülés, önbizalom, érzelmi intelligencia, kommunikáció, bizalom, asszertív viselkedés, tisztelet, szülő-gyermek kapcsolat, coaching eszközök alkalmazása, és mindenről, ami ott van kérdésként a kamaszok fejében.

Az előadások osztályfőnöki órák, vagy az Iskola által jóváhagyott időpontokban kerülnek megtartásra. Amennyiben az Iskola vezetősége is hozzájárul, úgy az előadásokon csak Diákok vesznek részt.

Diákvélemények a coaching órákról

…A coaching óra egy új betekintést ad nekünk az életbe. Felkészít minket az életre és az azokkal járó stresszhelyzetekre, megtanít minket arra, hogy hogyan kezeljük az érettségi után lévő „Sokkot”. Nem arra tanít meg minket, hogy hogyan éljük az életünket.
Hanem arra, hogy merjük bátran ezt mi magunk felfedezni, hogy hogyan kezeljük a külső és belső konfliktusainkat amik már serdülőkorban megjelennek.
A coach óra egy hasznos, és nagy lehetőség a számunkra, mivel sokan vagyunk akik jelenleg elveszettnek érzik magukat a saját életükben.

…András óráin komoly kérdéseket tehetünk fel amikre még nem tudjuk a válaszokat, és ez sokat segít nekünk a problémáink megoldásában. A coach óra interaktív, így bármikor tehetünk fel kérdéseket, oszthatjuk meg a véleményünket szóban vagy írásban egyaránt, akár anonim is. Ezeken az órákon őszinték lehetünk, és ha valami nem jól sikerül, akkor is inkább velünk nevet 🙂
A hétfői napokat kifejezetten várni szoktam a coach órák miatt.
Ezek az órák feltöltenek és felvidítanak ha éppen rossz napom van, mert jó hangulat uralkodik az órákon, még ha különösen is komoly a téma.