Kamasz/ok?

14590406_202652090160112_8758097903340162128_nEzt a témát az aktuálitása miatt is választottam. Érdekes helyzet Szülőként és Coachként is egyszerre megélni mikor elkezd a gyerek kamaszodni. Bízom benne, hogy az itt leírtak majd adnak némi támpontot mind a két fél számára.
A bevett gyakorlattól eltérően, engedjék meg nekem, hogy a magázódás helyett most tegeződve szólítsam meg a Kamaszokat:

Ha tudod ezekre a kérdésekre a választ…..

Mi a feltétel nélküli szeretet, mi a bizalom, mit jelent az odaadás, mit jelent törődés, mit jelent valakit óvni, félteni, mi a felelősség, mi a kötelesség, mi az érzelem, mi a szorongás, mi a boldogság, mi az igazság, mi a hazugság, mi a szerelem, mi a csalódás, mit jelent a párkapcsolat, mi az önazonosság, mi az önzetlenség, mi a siker, mi a kudarc, mi az elfogadás, mi a gyűlölet, mi a tudás, mi a tudatlanság, mi az akaraterő, mi a beletörődés, mit jelent elbukni, mit jelent küzdeni, mi az elengedés, mi a vágyakozás, mi a kommunikáció, mi a megértés, mi a megfelelés, mi a lázadás??????????

……….akkor bátran formálj véleményt!

De ha van ezek között olyan, amit nem ismersz, vagy nem tudod hogy mi is az valójában, akkor élj azzal a jogoddal, hogy KÉRDEZHETSZ!
Lehet hogy furcsán hangzik, de mi Szülők sem vagyunk tökéletesek, nem jártunk Szülőképzőbe, Mi is tudunk hibákat ejteni, Nekünk is vannak gondjaink, érzéseink, félelmeink, jobb és rosszabb napjaink.

Ne félj beszélni magadról, az érzéseidről, oszd meg a gondolataidat bátran!

Mert mi Szülők várjuk hogy segíts nekünk, és hidd el: rengeteget tanulhatunk Tőled!

Szeretnénk azt mondani: Kamasz? OK!

About the author: andris

Leave a Reply

Your email address will not be published.